Proces van weken

Apple stelt batterij iPhone 11 opnieuw af voor nauwkeuriger accupercentage

01 april 2021 12:51

Apple gaat de accu van de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max vanaf de volgende iOS-update opnieuw kalibreren, om de nauwkeurigheid van de schatting van de maximumcapaciteit te verbeteren.

De nieuwe functie zit in iOS 14.5, de aanstaande functieupdate voor iPhones. Gebruikers waarbij de batterij door veel gebruik is verouderd, krijgen een melding dat de accu opnieuw wordt gekalibreerd.

"Het rapportagesysteem van de batterijstatus kalibreert de maximumcapaciteit en piekprestaties opnieuw. Dit proces kan een aantal weken duren", aldus de melding. Het lijkt er niet op dat gebruikers verder veel merken van de herkalibratie.

Specifiek worden de algoritmes gekalibreerd die het batterijpercentage van de iPhone inschatten. Die worden na verloop van tijd bijgewerkt, omdat de capaciteit van de batterij krimpt bij langdurig gebruik. Zonder die kalibratie weet de iPhone niet meer precies hoeveel energie er nog in de batterij zit, en zou het toestel plots uit kunnen vallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple opnieuw aangeklaagd om trager maken iPhone 6

'Batterygate'

Eerder had Apple al een omstreden oplossing voor dit batterijprobleem. Eind 2017 bleek dat Apple de piekprestaties verlaagde van iPhones met een oudere batterij om te zorgen dat die niet zou uitvallen. Daarmee maakte Apple oudere iPhones dus trager onder bepaalde omstandigheden, zonder dat aan gebruikers te melden.

Toen die stap eenmaal bekend werd, volgden rechtszaken, boetes voor Apple en was het tijdelijk goedkoper om een nieuwe iPhone-batterij te laten installeren. Bovendien meldt Apple nu duidelijk of een batterij versleten is, en biedt het gebruikers zelf de keuze om de piekprestaties te verlagen, of risico te lopen op een uitvallende accu.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Apple brengt vingerafdrukscanner terug in iPhone 13'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van