Ga naar de inhoud
Audiochat

Weer een Clubhouse-concurrent: Discord start met Stage

Beeld © Discord

Ook chatdienst Discord komt met een concurrent voor audioapp Clubhouse. Discord rolt woensdagavond Stage Channels uit, een nieuwe modus voor audiochats met een aantal sprekers en een publiek.

De nieuwe modus komt bovenop de bestaande audio-functionaliteiten van Discord. De chatapp is populair onder gamers en staat gebruikers toe om op privéservers via tekst en geluid met elkaar te praten.

De audiochats van Discord hadden altijd de vorm van een gewone chat, waarbij iedereen mee kan praten. Stage Channels put inspiratie uit Clubhouse door het mogelijk te maken bepaalde sprekers aan te wijzen. 

Andere deelnemers mogen alleen meeluisteren, maar kunnen een digitale hand opsteken om het woord te vragen. Moderatoren van een Stage bepalen wie er wel of niet kan praten.

Spotify
Attack of the clones
Spotify gaat de concurrentie aan met Clubhouse

Aanwezig op alle platformen

Stage Channels is volgens Discord bedoeld voor evenementen, zoals interviews, leesclubs of karaoke-bijeenkomsten. Deze nieuwe vorm van audiochat moet verbonden worden aan een bestaande Discord-server. Het is dus niet zoals bij Clubhouse mogelijk om simpelweg door Stage-kanalen te bladeren.

De functie is te gebruiken op alle platformen van Discord, waaronder iOS en Android, en Windows, Linux en Mac. Het is daarmee de eerste Clubhouse-achtige app die een volwaardige aanwezigheid heeft op de twee belangrijkste besturingssystemen voor mobiele telefoons.

Eerder op woensdag kondigde LinkedIn aan dat het werkt aan een Clubhouse-achtige audiochatfunctie. Facebook, Spotify en Twitter werken ook aan concurrenten voor de chatdienst.

Chat met Bright op onze Discord-server.

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter