Ga naar de inhoud
Van onze partner Rijkswaterstaat

'Data kan verkeersongelukken voorspellen'

Deze aflevering van de Bright Podcast is gemaakt in samenwerking met Rijkswaterstaat. We praten met Stijn van Balen, die werkt voor het Datalab van Rijkswaterstaat dat de schat aan informatie van de instantie op innovatieve manieren toepast.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Rijkswaterstaat heeft decennia aan data in allerlei computersystemen. Wat gebeurt er als je die data samenpakt in een nieuwe database en publiekelijk beschikbaar stelt? Stijn van Balen van het Datalab van Rijkswaterstaat vertelt onder meer hoe satellieten kunnen zien of onze snelwegen aan vervanging toe zijn.

Luister de podcast:

Volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Podcast: Hardcore History, een podcast met urenlange afleveringen over allerlei grote gebeurtenissen en periodes uit de geschiedenis.

Podcast: In Strange Woods, over de verdwijning van Jacob Wells in een groot bos in 2015. Het verhaal heeft een spannend plot. Maar wat het leukste is aan deze podcast is dat het een musical is. Klinkt vreemd, maar is verrassend leuk.

Game: Cozy Grove op Apple Arcade. Een game waarin je kampeert op een eiland vol geesten van diertjes. Het is wel gezellig op het eiland, waar je door de geesten op pad wordt gestuurd. Het heeft iets weg van Animal Crossing, in zijn zorgeloze opzet.

Serie: Upload op Amazon Prime Video, een comedyserie over een virtueel hiernamaals. De hemel bestaat dus, maar is door een bedrijf gemaakt en alles kost geld. Grappig, en naarmate de serie vordert nog spannend ook.

Genoemde aflevering van Black Mirror: San Junipero, aflevering 4 van het derde seizoen van de serie.

Genoemde site: bestwelsnel.nl

Volg de updates over de projecten van Rijkswaterstaat via dit liveblog.

Hoe
Kijk ook:
Hoe slimme algoritmes Nederland minder zout maken

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Zelfvarende
Kijk ook
Zelfvarende schepen weten zelf de weg op het water
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl