Snapchat

'Snapchat komt met eigen AR-bril en drone'

31 maart 2021 17:30
Beeld © Snap, Inc.

Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, zou binnenkort een bril voor augmented reality willen presenteren. Ook werkt het bedrijf aan een eigen drone.

De nieuwe AR-bril van Snap zou een ingebouwd schermpje hebben, dat informatie over de omgeving toont. Dat meldt The Information op basis van meerdere ingewijden. 

Snap bracht al eerder brillen met ingebouwde camera’s op de markt onder de naam Spectacles. De nieuwe, derde versie van de Spectacles zou in eerste instantie bedoeld zijn voor appmakers en creatieven. De prijs zou 380 dollar worden.  

De eerste versie van de Spectacles verscheen eind 2016 en werd een grote flop. Het bedrijf verloor er 40 miljoen dollar op, omdat het bleef zitten met een enorme voorraad onverkochte brillen. 

AR-brillen Apple en Facebook

Op het gebied van AR-brillen krijgt Snap mogelijk concurrentie van de techgiganten Apple en Facebook. Beide bedrijven werken ook aan brillen voor augmented reality. De Apple-bril zou ook ingebouwde oogtracking krijgen.

Eerder deze week gaf gamebedrijf Niantic, de maker van Pokémon Go, ook al een voorproefje van een eigen AR-bril.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Pokémon Go-maker hint op eigen bril voor augmented reality

Drone 

Naast de bril zou Snap ook met een eigen drone willen komen, schrijft The Information. Het bedrijf nam al een dronemaker over en investeerde 20 miljoen dollar in een Chinees dronebedrijf. Maar het is nog niet duidelijk wanneer de drone moet verschijnen en wat de mogelijkheden worden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Apple komt eerst met VR-bril voor appmakers, daarna AR-bril voor consument'

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van