Apps in de auto

Android Auto nu officieel beschikbaar in Nederland

30 maart 2021 18:21 Aangepast: 13 april 2021 20:54
Beeld © Google Nederland

Google heeft Android Auto vanavond officieel beschikbaar gesteld in Nederland. Geschikte auto's kunnen gekoppeld worden met Android-telefoons, voor veiliger en handiger gebruik van de telefoon tijdens het rijden.

Android Auto is Googles alternatief voor Apple CarPlay, dat iPhone-gebruikers al enkele jaren in veel auto's kunnen gebruiken. Android Auto werd al gebruikt in Nederland, maar was niet in alle auto's beschikbaar, en ook niet in het Nederlands. De Nederlandse introductie van de software heeft lang op zich laten wachten. Android Auto verscheen in het Engels al in 2015.  

Aangepaste interface

Met Android Auto neemt een gekoppelde Android-telefoon als het ware het beeldscherm in de auto over. Apps die op de telefoon zijn geïnstalleerd, zijn in de auto te gebruiken. De interface is aangepast en versimpeld voor autogebruik, en alleen relevante apps zijn beschikbaar.

Zo zijn er Android Auto-versies van Google Maps en Waze, Spotify, Podcasts, Flitsmeister, en de Agenda. Apps als YouTube zijn wegens afleiding niet beschikbaar, YouTube Music dan weer wel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google Maps gaat in Nederland waarschuwen voor milieuzones

Google Assistent

Android Auto is handsfree te bedienen met de Google Assistent, en indien aanwezig met knoppen op het stuur.

Bij nieuwere Android-toestellen zit de functie ingebouwd, bij telefoons met Android 9 en ouder is de Android Auto-app nodig.

Android Auto is inmiddels beschikbaar in ruim 500 modellen van 50 automerken. Bij oudere modellen moet het toestel vaak met een usb-kabel worden aangesloten, bij nieuwe auto's werkt de verbinding draadloos.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dashboard van CarPlay ondersteunt nu ook andere navigatie-apps

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van