Navigatie-app

Google Maps gaat in Nederland waarschuwen voor milieuzones

30 maart 2021 14:41
De emissiemelding, in het midden. Beeld © Google

Google Maps gaat in onder meer Nederland waarschuwen voor milieuzones, zoals die in Amsterdam. Ook krijgt de Google Maps-app betere navigatie in gebouwen en wordt de routeplanner vernieuwd.

Google kondigt dinsdag een reeks vernieuwingen voor Google Maps aan. Niet alle vernieuwingen komen overal tegelijk beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de meldingen voor milieuzones, waar bepaalde oudere auto's met te hoge uitstoot niet mogen rijden. Die zones worden vanaf juni getoond in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Als zo'n milieuzone op de route van de gebruiker ligt, stelt Google Maps een andere route of alternatief vervoer voor. De routeplanner zelf wordt binnenkort ook vernieuwd. Nu moeten gebruikers kiezen tussen tabs met vervoersmiddelen: auto, fiets, openbaar vervoer.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Apple Kaarten toont locatie flitspalen in Nederland

Nieuw ontwerp routeplanner

Straks wordt dat één lijst, met opties bovenaan die de gebruiker het meest kiest, of die het populairst zijn op een bepaalde plaats; de metro komt in New York, Londen en Tokio bovenaan. Daarnaast gaat Maps de voorkeur geven aan routes met een lager brandstofverbruik, als de aankomsttijd ongeveer hetzelfde is - eerst in de VS, later wereldwijd.

Binnen gebouwen wordt navigeren ook makkelijker, met de toevoeging van augmented reality. Die optie is er al voor navigeren buiten: Maps toont grote, zwevende pijlen boven de weg zodat er over de route geen verwarring kan bestaan. Die optie komt ook naar grote warenhuizen in de VS, en naar stations en vliegvelden. De uitrol van de AR-functie is nog beperkt: buiten de VS zijn stations in Tokio en Zurich het eerst aan de beurt.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van