Niantic-bril

Pokémon Go-maker hint op eigen bril voor augmented reality

30 maart 2021 12:04
Beeld © Niantic

De directeur van Pokémon Go-maker Niantic heeft een afbeelding geplaatst waarop een deel van een bril is te zien. Vermoedelijk gaat het om een augmented-reality-bril.

De afbeelding is geplaatst door Niantic-directeur John Hanke. "Spannend om te zien welke vooruitgang we boeken om nieuwe soorten apparaten mogelijk te maken die gebruikmaken van ons platform", schrijft Hanke. Op de afbeelding is een transparant brillenglas te zien, en een vrij dikke brilpoot met een rooster voor microfoon of speaker en het logo van Niantic.

Hanke verwijst met zijn platform naar de technische onderlaag waarop Niantic al verschillende games met augmented reality (AR) heeft gemaakt. Pokémon Go is de bekendste titel, maar het bedrijf maakte ook al de AR-games Ingress en Harry Potter: Wizards Unite. Ook werkt Niantic samen met Nintendo aan een AR-game rond Pikmin.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gamemaker Niantic wil wereldwijd augmented reality aanbieden

Virtuele objecten in echte wereld

De games van Niantic combineren plekken in de echte wereld met augmented reality die daar via een telefoonscherm overheen wordt geprojecteerd. Een AR-bril maakt zo'n beleving realistischer, omdat bijvoorbeeld de virtuele Pokémon dan zonder tussenkomst van een telefoon in de echte wereld lijken te staan.

Niantic kondigde eind 2019 al aan te werken aan een AR-bril, samen met chipmaker Qualcomm. Dat ging echter om een bril die een soort referentie-ontwerp moest vormen voor andere gadgetmakers. Het is niet duidelijk of die plannen nu veranderd zijn, en of de Niantic-bril op de markt moet komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nintendo gaat apps maken met ontwikkelaar Pokémon Go

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van