'Meer waard dan Coca-Cola'

'Bedrijf achter TikTok ruim 250 miljard dollar waard'

30 maart 2021 11:11 Aangepast: 30 maart 2021 11:46

De Chinese techreus ByteDance, vooral bekend van de filmpjesapp TikTok, wordt momenteel door beurshandelaren gewaardeerd op meer dan 250 miljard dollar.

Dat zeggen bronnen rond het bedrijf tegen persbureau Bloomberg. ByteDance zou plannen hebben voor een beursgang in Hongkong.

Daarmee is ByteDance, geholpen door de enorme wereldwijde populariteit van TikTok en de Chinese binnenlandse kloon Douyin, waardevoller dan bijvoorbeeld het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil of frisdrankproducent Coca-Cola. Bij een eerdere financieringsronde werd nog een waarde van 140 miljard dollar toegekend aan ByteDance.

Miljard gebruikers

Wereldwijd heeft TikTok in totaal ruim 1 miljard gebruikers. Dat aantal groeit dit jaar naar verwachting naar 1,2 miljard.

In Nederland nam het gebruik van de app afgelopen jaar ook sterk toe. Onder Nederlandse jongeren heeft TikTok inmiddels Facebook ingehaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

TikTok-moeder ByteDance wil chips gaan maken

Ex-Xiaomi-topman aangenomen

In de afgelopen weken zou de waardering van Bytedance flink zijn gestegen. Dat komt door vertrouwen bij beleggers in de toekomst van het bedrijf en in het beleid van topman Zhang Yiming, die ByteDance in 2012 oprichtte.

Onlangs nam Zhang nog een nieuwe financieel directeur in dienst, Chew Shou Zi. Chew werkte eerder als financieel topman van de Chinese smartphonemaker Xiaomi en hielp bij de beursgang van dat bedrijf meer dan twee jaar geleden. Xiaomi is momenteel de nummer drie smartphonefabrikant ter wereld, na Samsung en Apple. Investeerders lijken vertrouwen te hebben in de ervaren Chew bij ByteDance.

Volg Bright ook op TikTok voor onze uitpakvideo's over gadgets.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'TikTok stuurt data Europese gebruikers naar China'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van