Ga naar de inhoud
Apple Maps

Apple Kaarten toont locatie flitspalen in Nederland

Beeld © ANP

Apple Kaarten toont voortaan ook de locaties van flitspalen in Nederland. Concurrerende navigatie-apps toonden de flitsers al langer.

De flitspalen staan in Apple Kaarten afgebeeld als geel symbool met flitsende camera, meldt iCulture. De flitspalen zijn in ieder geval in de omgeving van Haarlem te zien. Andere gebruikers zien inmiddels ook flitspalen in andere delen van het land, onder meer in Utrecht en Brabant.

Mogelijk zien nog niet alle iPhone-gebruikers in Nederland de flitspalen op hun route afgebeeld. Het zou kunnen gaan om een gefaseerd uitrol, waarbij niet elke gebruiker al toegang heeft tot de nieuwe functie.

Het tonen van flitspalen kwam beschikbaar in iOS 14 eind vorig jaar, maar dat gebeurde in een beperkt aantal landen. Later krijgt Apple Kaarten ook een meldingsknop voor flitsers, zodat gebruikers bijvoorbeeld de locatie van mobiele flitsers kunnen melden.

In concurrerende navigatie-apps als Google Maps, Waze en Flitsmeister zijn locaties van flitspalen al langer te zien. Ook daar kunnen gebruikers locaties van mobiele flitsers doorgeven.

Elke
Lees ook
Elke 11 seconden een boete: zo vaak flitst de flitspaal in jouw buurt

Bekijk ook:

10:40
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl