Apple Maps

Apple Kaarten toont locatie flitspalen in Nederland

29 maart 2021 15:56
Beeld © ANP

Apple Kaarten toont voortaan ook de locaties van flitspalen in Nederland. Concurrerende navigatie-apps toonden de flitsers al langer.

De flitspalen staan in Apple Kaarten afgebeeld als geel symbool met flitsende camera, meldt iCulture. De flitspalen zijn in ieder geval in de omgeving van Haarlem te zien. Andere gebruikers zien inmiddels ook flitspalen in andere delen van het land, onder meer in Utrecht en Brabant.

Mogelijk zien nog niet alle iPhone-gebruikers in Nederland de flitspalen op hun route afgebeeld. Het zou kunnen gaan om een gefaseerd uitrol, waarbij niet elke gebruiker al toegang heeft tot de nieuwe functie.

Het tonen van flitspalen kwam beschikbaar in iOS 14 eind vorig jaar, maar dat gebeurde in een beperkt aantal landen. Later krijgt Apple Kaarten ook een meldingsknop voor flitsers, zodat gebruikers bijvoorbeeld de locatie van mobiele flitsers kunnen melden.

In concurrerende navigatie-apps als Google Maps, Waze en Flitsmeister zijn locaties van flitspalen al langer te zien. Ook daar kunnen gebruikers locaties van mobiele flitsers doorgeven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Elke 11 seconden een boete: zo vaak flitst de flitspaal in jouw buurt

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van