Met een twist

'Nieuwe Call of Duty-game keert terug naar Tweede Wereldoorlog'

26 maart 2021 16:49

De nieuwe Call of Duty-game die dit jaar verschijnt, grijpt opnieuw terug op het thema waar de gamereeks ooit mee begon: de Tweede Wereldoorlog.

De game wordt een vervolg op Call of Duty: WW2 uit 2017 en wordt opnieuw gemaakt door ontwikkelaar Sledgehammer Games. Dat meldt Eurogamer op basis van ingewijden. Het nieuwste deel zou weer traditiegetrouw aan het eind van het jaar verschijnen.

Er is nog wel onduidelijkheid over de insteek van de game. Volgens de site Modern Warzone draait het nieuwe deel van Call of Duty om een zogenoemde alternatieve geschiedenis, waarin de Tweede Wereldoorlog niet in 1945 stopte en in de jaren '50 nog steeds woedt. Volgens Eurogamer klopt dat detail niet, en heeft de nieuwe game een 'traditionele WO2-setting'.

De nieuwe game zou de titel 'Call of Duty WW2: Vanguard' gaan dragen, maar die naam kan nog veranderen. 

De eerste drie Call of Duty-games speelden zich ook af tijdens de Tweede Wereldoorlog, die spellen verschenen in 2003, 2005 en 2006. Later verscheen de Modern Warfare-reeks, die zich in het heden afspeelt en de Black Ops-reeks, die zowel in de jaren 80 als in de toekomst plaatsvinden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nederlandse gamemakers kondigen nieuwe Eerste Wereldoorloggame aan

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van