Elektrische auto's

Eindhovense studenten maken 'zonnehuis op wielen'

26 maart 2021 08:59 Aangepast: 26 maart 2021 09:00

Een studententeam van de Universiteit Eindhoven ontwikkelt een op zonne-energie rijdend 'huis op wielen'.

De studenten willen hun nieuwe voertuig op zonne-energie zelf geen camper noemen. De wagen heet Show, wat staat voor 'Self-sustaining House On Wheels', een zelfvoorzienend huis op wielen.

De Show moet voldoende natuurlijke energie opwekken om er onderweg laptops en mobieltjes mee op te laden en koffie te zetten. Ook het water voor de douche die in het voertuig aanwezig is, kan ermee worden verwarmd. 

"Show geeft een duidelijk inzicht in je energieverbruik. Op deze manier ga je bewust om met de energie die je hebt", aldus teammanager Kjell Revenberg van Solar Team Eindhoven. "De opgewekte energie wordt gebruikt voor zowel rijden als voor het dagelijkse leven. Alles komt samen in een onafhankelijk energiesysteem."

In een filmpje is nog maar weinig te zien van de zonneauto in ontwikkeling, wel worden werktekeningen getoond. Daaruit valt op te maken dat Show oogt als een sportieve middenklasser met een in hoogte verstelbaar dak en onder meer een keukentje en een kleine zithoek.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Twentse studenten bouwen zonneauto ondanks afgelaste race

Race zonnewagens  

Het Solar Team van de Technische Universiteit Eindhoven won eerder meermaals het kampioenschap rijden met zonneauto's. Die World Solar Challenge, elke twee jaar gehouden dwars door Australië, gaat deze zomer niet door. Studenten van het Solar Team Twente werken intussen ook aan een nieuwe zonneauto

Onlangs haalde de Nederlanders maker van zonenauto's Lightyear nog een nieuwe investering van 40 miljoen euro op. Het bedrijf uit Helmond verwacht zijn eerste auto, de Lightyear One, volgend jaar op de markt te brengen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Race voor zonneauto's gaat niet door

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van