Telefoon als computer gebruiken

Nieuwe Motorola-telefoon ook als desktopcomputer te gebruiken

25 maart 2021 15:59 Aangepast: 25 maart 2021 17:16
Moto G 100 met 'Ready For'

Motorola heeft vandaag een nieuwe smartphone aangekondigd die met een dock als desktopcomputer is te gebruiken. De Moto G100 toont een speciale interface bij gebruik op een groot scherm.

De Moto G100 is de eerste Motorola-smartphone met de nieuwe software 'Ready For': een desktopmodus om de telefoon te gebruiken op een groot scherm. Dat werkt door de telefoon in een dock te plaatsen en met een kabel te verbinden aan een monitor of een televisie. Het concept lijkt op Samsung Dex, waarmee ook smartphones zijn te gebruiken in een desktopmodus.

De interface van Ready For kan zich aanpassen aan het soort gebruik, zoals gaming of videobellen op een tv. De dock kan 4K-beelden doorsturen naar het scherm en ondersteunt HDMI 1.4 en DisplayPort 1.4. Motorola levert een hdmi-kabel mee, maar de dock moet los worden aangeschaft. 

De Moto G100 heeft een 6,7 inch lcd-scherm met 2520x1080 resolutie en een ververssnelheid van 90 Hz. Het toestel werkt met een Qualcomm Snapdragon 870-chip, ondersteunt 5G en heeft 128GB opslag en 8GB werkgeheugen. De telefoon heeft een grote 5000 mAh-accu.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Terugkijken: nieuwe OPPO-smartphone met microscoopcamera

Aan de voorkant van het toestel zitten twee frontcamera's (16 mp hoofdcamera en 8 mp ultragroothoek) en aan de achterkant zitten een 64 mp hoofdcamera, een 16 mp ultragroothoekcamera en een dieptesensor.

De Moto G100 kan snelladen met 20W, maar het toestel ondersteunt geen draadloos opladen. Ook heeft de smartphone geen officiële rating voor de waterdichtheid. De telefoon beschikt wel over een 3,5mm koptelefoonpoort, dual-sim en een microsd-slot.

De Moto G100 is vanaf half mei te koop in Nederland, alleen in de blauwe versie, voor 500 euro. De prijs van het Ready For-dock is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

POCO onthult twee nieuwe smartphones

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van