Ga naar de inhoud
Bright Podcast 🎤

Podcast: 'Grote hacks zijn soms net James Bond-films'

Beeld ter illustratie Beeld © Getty

Deze week heeft de Bright Podcast een gast: onderzoeksjournalist Hans Klis vertelt over zijn nieuwe luisterboek 'Gehackt!', dat gaat over de grootste cyberaanvallen van de 21e eeuw.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Hans Klis was eerder Amerika-correspondent en schreef het boek 'Generatie Columbine'. Nu is er de luisterdocumentaire 'Gehackt!', een vijfdelige serie over grote cyberaanvallen zoals Stuxnet, of een digitale bankroof waarbij de pinautomaten spontaan briefgeld begonnen te spuwen. De eerste aflevering van 'Gehackt!' is vanaf woensdag te beluisteren op Storytel. In deze Bright Podcast spreken we met Klis en bespreken we weer het technieuws van deze week.

Volg de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Video's: De Slimste Tuin van Nederland, een driedelige serie waarin Erwins tuin volledig slim wordt gemaakt. Aanstaande maandag verschijnt de eerste aflevering op het YouTube-kanaal van Bright, in april volgt een tweede aflevering en de derde komt in mei. Ook te zien bij Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven op RTL 4.

Gratis film: Coded Bias, een docu met de verhalen van mensen die zijn getroffen door schadelijke technologie. Kunstmatige intelligentie kan een gevaar voor de burgerrechten vormen. Centraal staat het verhaal van een onderzoeker aan de MIT-universiteit, die ontdekte dat veel gezichtsherkenningstechnologie niet reageert op haar huidskleur. De film is tot zaterdag gratis te streamen via Nxt Museum, met deze code: NXTCB751.

Serie: Tiny World, een prachtige natuurdocumentaire op Apple TV+ over het kleinere leven in de jungle, op de savanne en in de eigen achtertuin. Schitterend in beeld gebracht, leerzaam en soms grappig. Er zijn vijf afleveringen van rond de dertig minuten.

Terugkijken:
Lees ook
Terugkijken: de nieuwe OnePlus 9 en 9 Pro-smartphones

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Terugkijken:
Kijk ook
Terugkijken: nieuwe OPPO-smartphone met microscoopcamera
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl