Ga naar de inhoud
Streaming

Nederlandse film De Oost in mei op streamingdienst Amazon

De Nederlandse film De Oost verschijnt op 13 mei op de streamingdienst Amazon Prime Video. De bioscooprelease van de film over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog staat voor dezelfde datum gepland.

Regisseur Jim Taihuttu is dankbaar voor de steun voor zijn film. "Ik ben blij dat Amazon Prime Video niet alleen heeft geholpen om De Oost te voltooien, maar ook heeft geholpen door een bijdrage te leveren in deze onzekere tijden voor de bioscopen. Ik kijk erg uit naar de ontwikkelingen van de combinatie van auteursfilms en streamingdiensten in de komende jaren."

De trailer van De Oost zorgde vorig jaar voor kritiek van Indische Nederlanders en oorlogsveteranen. Zij vrezen dat de film een onjuist en eenzijdig beeld geeft van de situatie in voormalig Nederlands-Indië. Nederlandse militairen dragen in de film zwarte uniforms, waardoor ze volgens bijvoorbeeld de voorzitter van de Federatie Indische Nederlanders (FIN) "als nazi's zijn weggezet".

De producent van De Oost noemde de reacties voorbarig omdat de film nog niet eens is verschenen.

Amazon
Lees ook
Amazon vervangt stilletjes iOS-icoon met ongelukkig snorretje

Uitgesteld door corona

De film volgt een jonge soldaat voor wie het steeds moeilijker wordt te bepalen wat goed en kwaad is. De Oost zou eigenlijk vorig jaar al in première zijn gegaan, maar dat schoof op vanwege de coronamaatregelen. 

Onlangs kwam Amazon Prime Video al met zijn eerste Nederlandse originele serie: de satirische comedyserie TRECX met in de hoofdrol Michiel Romeyn, bekend van Jiskefet, dat ook op de Amazon-dienst is te streamen.

Bioscopen
Lees ook
Bioscopen zijn het zat en vragen kabinet om perspectief
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl