Streaming

Nederlandse film De Oost in mei op streamingdienst Amazon

24 maart 2021 11:13 Aangepast: 24 maart 2021 14:14

De Nederlandse film De Oost verschijnt op 13 mei op de streamingdienst Amazon Prime Video. De bioscooprelease van de film over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog staat voor dezelfde datum gepland.

Regisseur Jim Taihuttu is dankbaar voor de steun voor zijn film. "Ik ben blij dat Amazon Prime Video niet alleen heeft geholpen om De Oost te voltooien, maar ook heeft geholpen door een bijdrage te leveren in deze onzekere tijden voor de bioscopen. Ik kijk erg uit naar de ontwikkelingen van de combinatie van auteursfilms en streamingdiensten in de komende jaren."

De trailer van De Oost zorgde vorig jaar voor kritiek van Indische Nederlanders en oorlogsveteranen. Zij vrezen dat de film een onjuist en eenzijdig beeld geeft van de situatie in voormalig Nederlands-Indië. Nederlandse militairen dragen in de film zwarte uniforms, waardoor ze volgens bijvoorbeeld de voorzitter van de Federatie Indische Nederlanders (FIN) "als nazi's zijn weggezet".

De producent van De Oost noemde de reacties voorbarig omdat de film nog niet eens is verschenen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Amazon vervangt stilletjes iOS-icoon met ongelukkig snorretje

Uitgesteld door corona

De film volgt een jonge soldaat voor wie het steeds moeilijker wordt te bepalen wat goed en kwaad is. De Oost zou eigenlijk vorig jaar al in première zijn gegaan, maar dat schoof op vanwege de coronamaatregelen. 

Onlangs kwam Amazon Prime Video al met zijn eerste Nederlandse originele serie: de satirische comedyserie TRECX met in de hoofdrol Michiel Romeyn, bekend van Jiskefet, dat ook op de Amazon-dienst is te streamen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bioscopen zijn het zat en vragen kabinet om perspectief

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van