Ook eerste OnePlus-smartwatch

OnePlus 9 en 9 Pro met Hasselblad-camera's onthuld

23 maart 2021 16:53
OnePlus 9 Pro Beeld © OnePlus

OnePlus heeft zijn nieuwste smartphones onthuld: de OnePlus 9 en 9 Pro met Hasselblad-camera's. Verder komt OnePlus voor het eerst met een eigen smartwatch.

De OnePlus 9 en 9 Pro gebruiken allebei de nieuwe Qualcomm Snapdragon 888-chip. Opvallend is de samenwerking met het bekende cameramerk Hasselblad, de Zweedse cameramaker die sinds 2017 eigendom is van dronemaker DJI. De camera's van Hasselblad gingen bijvoorbeeld mee met de Apollo-maanmissies.

Op de OnePlus 9 en 9 Pro zijn de camerasensoren van Sony; de kleurkalibratie is in samenwerking met Hasselblad gemaakt. Die Natural Color Calibration zorgt volgens OnePlus voor 'zichtbaar accuratere en natuurgetrouwere kleuren'.

Nieuwe camera's en scherm

De OnePlus 9 Pro heeft een 48-megapixel hoofdcamera en een 50-megapixel ultragroothoeklens met macro-modus die objecten tot 4 centimeter dichtbij scherp kan vastleggen. Verder is er een 8-megapixel telefotolens met 3,3x optische zoom. Een zwartwitcamera verzamelt meer beeldinformatie voor scherpere foto's. De OnePlus 9 doet het met drie camera's: een 48-megapixel hoofdcamera en een 50-megapixel ultragroothoeklens en ook de zwartwitcamera voor scherpere foto's. 

De OnePlus 9 heeft een 6,55 amoledscherm met een 120Hz beeldsnelheid en full hd-resolutie. De piekhelderheid ligt op 1100 Nits en het scherm is geschikt voor HDR10+-beelden. De OnePlus 9 Pro heeft een iets groter 6,7 inch amoledscherm met 1440p-resolutie. Ook dit scherm heeft een beeldsnelheid van 120Hz, die dynamisch wordt aangepast op de gebruiker. Bij foto's en tekst daalt de snelheid naar 1Hz, bij films naar 24Hz.

De OnePlus 9 en 9 Pro. De OnePlus 9 en 9 Pro.

Draadloos snelladen

De OnePlus 9 en 9 Pro maken zoals alle recente OnePlus-toestellen gebruik van de eigen snellaadtechniek Warp Charge. De 4500mAh-accu van de OnePlus 9 en 9 Pro kan daardoor volledig worden volgeladen in 29 minuten. De OnePlus 9 Pro kan ook draadloos worden geladen met Warp Charge 50 Wireless, dat het toestel in 43 minuten draadloos van 1 naar 100 procent kan laden. De OnePlus 9 heeft die techniek niet, en laadt draadloos met 15W via de Qi-standaard.

De OnePlus 9 heeft een plat scherm en is er in de kleuren Winter Mist, Arctic Sky en Astral Black. De 9 Pro heeft afgeronde schermranden en is er in Morning Mist, Pine Green and Stellar Black. Ook is de OnePlus 9 Pro voorzien van IP68-certificering voor stof- en waterdichtheid.

De OnePlus 9 is vanaf 26 april verkrijgbaar: de uitvoering met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte kost 699 euro, 12GB werkgeheugen en 256GB opslag kost 799 euro. De OnePlus 9 Pro is er vanaf 31 maart, 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte kost 899 euro, 12GB werkgeheugen en 256GB opslag kost 999 euro.

De OnePlus Watch. De OnePlus Watch.

OnePlus Watch

Naast de twee nieuwe smartphones heeft OnePlus ook voor het eerst zijn eigen smartwatch onthuld. De OnePlus Watch is een 46mm-horloge met een rond scherm, bedekt met gebogen glas. Het horloge heeft ondersteuning voor 110 trainingstypes en detecteert automatisch als de gebruiker hardloopt.

De OnePlus Watch heeft ingebouwde gps, hartslagmeter en kan het bloedzuurstofgehalte meten. Het horloge is stof- en waterdicht met de certificering IP68 en heeft een 402mAh-accu die volgens OnePlus tot twee weken meegaat. De OnePlus Watch gaat 159 euro kosten.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Terugkijken: de nieuwe OnePlus 9 en 9 Pro-smartphones

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van