Nintendo en Niantic

Nintendo gaat apps maken met ontwikkelaar Pokémon Go

23 maart 2021 12:31 Aangepast: 23 maart 2021 12:29

Nintendo gaat smartphone-apps ontwikkelen met het Amerikaanse Niantic, het bedrijf achter het populaire spel Pokémon Go.

Nintendo en Niantic willen dit jaar al een nieuwe app voor Pikmin uitbrengen, gebaseerd op de puzzelgamereeks die zo'n twintig jaar geleden werd bedacht door Nintendo-kopstuk Shigeru Miyamoto, de geestelijke vader van onder meer Donkey Kong, Super Mario en The Legend of Zelda.

Niantic wordt Nintendo's vierde ontwikkelpartner voor smartphone-apps. Mogelijk betekent dit dat Nintendo meer gaat inzetten op apps. Afgelopen jaren zijn er maar weinig mobiele spelletjes uitgebracht, omdat Nintendo zich vooral richt op games voor spelcomputer Switch.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Pokémon Go-achtige Minecraft-game stopt wegens coronavirus

Games met augmented reality

Pokémon Go was in 2016 een wereldwijde hit. Het spelletje maakte gebruik van zogeheten augmented-reality-technologie (AR). Daardoor werden de virtuele Pokémon als het ware in camerabeelden uit de echte wereld geplakt.

Nintendo verdiende relatief weinig aan het succes. Dat komt omdat Niantic toen vooral zaken deed met The Pokémon Company, dat alle marketing en licenties van de bekende mediafranchise regelt. Niantic geldt als wereldwijde pionier in het ontwikkelen van mobiele apps met AR. Het is waarschijnlijk dat er door de samenwerking meer Nintendo-apps met AR komen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuw Pokémon Snap-spel verschijnt op 30 april

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van