Chatdienst

'Microsoft wil chatapp Discord overnemen voor 10 miljard dollar'

23 maart 2021 09:19 Aangepast: 23 maart 2021 12:49
Beeld © getty

De onder gamers populaire chat-app Discord wordt mogelijk door Microsoft overgenomen. Discord overweegt ook een beursgang.

Dat zeggen ingewijden tegen Bloomberg. Xbox-topman Phil Spencer zou de gesprekken over een potentiële overname van Discord leiden. Eerder op maandag meldde VentureBeat al dat Discord keek naar een verkoop van een som boven de 10 miljard dollar, nadat enkele bedrijven interesse hadden getoond.

De gesprekken zouden nog in een zeer vroeg stadium zijn. Discord zou volgens een ingewijde eerder naar de beurs gaan dan zichzelf te verkopen.

Populair onder gamers

Discord combineert tekstchat, spraakchat, videochat en het streamen van gamebeelden in één app. De dienst is populair onder gamers, die in groepen en kanalen spreken over games en meer.

De chatdienst wordt sinds corona ook ingezet voor allerlei andere zaken, van studiegroepen tot danslessen. Microsoft zag zijn eigen dienst Teams vorig jaar ook fors in populariteit groeien. Microsoft investeert fors in zijn Xbox-tak, en kreeg onlangs nog toestemming voor de overname van game-uitgever Bethesda.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Chat mee over gadgets met Bright-volgers op Discord

Amazon en Epic Games

Fortnite-maker Epic Games en Amazon zijn volgens Bloomberg onder de bedrijven waar Discord eerder mee heeft gesproken. Discord heeft zo'n 140 miljoen gebruikers, en draaide in 2020 een omzet van 130 miljoen dollar, maar winst wordt nog niet gemaakt.

Discord werd geschat op een waarde van 7 miljard dollar tijdens zijn laatste waardering in december, toen het bedrijf tijdens een investeringsronde nog 100 miljoen dollar ophaalde.

Chat over tech op de Bright Discord.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Terugkijken: de nieuwe OnePlus 9 en 9 Pro-smartphones

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van