Twitter-verbod

'Trump binnenkort terug op sociale media met eigen platform'

22 maart 2021 10:09
Beeld © ANP

De Amerikaanse ex-president Donald Trump verloor in januari permanent zijn veelgebruikte account op Twitter. Nu werkt hij aan een eigen socialmedia-platform, dat binnenkort online moet komen.

"Ik denk dat we president Trump binnen twee tot drie maanden terugzien met zijn eigen platform", zegt Trump-adviseur Jason Miller tegen Fox News. Er zou al enige tijd aan het platform gewerkt zijn, en Trump zou al door "verschillende bedrijven" benaderd zijn over zijn sociale platform. Miller verwacht "tientallen miljoenen" gebruikers voor het netwerk.

Trump werd begin januari permanent van Twitter verbannen. Aanleiding was het in twijfel trekken van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ook was Trump vol lof over relschoppers die in januari het Capitool in Washington bestormden uit onvrede over de winst van Joe Biden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter: 'President Trump mag echt nooit meer terugkomen'

Minder nepnieuws na verbannen Trump

Eerder schermde Twitter al tweets van Trump af waarin hij het coronavirus bagatelliseerde. In februari zei Twitter nog eens extra: Trump is nooit meer welkom. Twitter was het belangrijkste communicatiemiddel van de Amerikaanse oud-president, die zo'n 90 miljoen volgers had. Na de verbanning van Trump bleek dat nepnieuws over de Amerikaanse verkiezingen met bijna driekwart was gedaald.

Rechts sociaal medium Parler was eerder dit jaar naar verluidt ook een kanshebber voor Trump, zei de topman van Parler in januari. Parler werd in januari verwijderd door zijn webhoster Amazon en was ook niet meer welkom in de appwinkels van Apple en Google. Het platform deed te weinig aan racisme en gewelddadige berichten. Parler mag in de Apple App Store niet terugkeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sociaal netwerk Parler keert niet terug in App Store van Apple

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van