Bright Review

Eerste indruk: nieuwe elektrische scooters en e-brommer van Segway

18 maart 2021 21:00 Aangepast: 19 maart 2021 09:40

Segway heeft vandaag nieuwe elektrische scooters en een e-bromfiets aangekondigd. Bright heeft ze al even kunnen testen.

Segway, dat het meest bekend is van zijn zelfbalancerende e-step, begeeft zich nu op de snelgroeiende markt voor elektrische scooters. Het bedrijf heeft vanochtend nieuwe e-scooters aangekondigd, ook voor de Nederlandse markt. Ook presenteerde Segway een goedkopere, elektrische brommer.  

Het Amerikaanse bedrijf, dat in 2015 werd overgenomen door het Chinese Ninebot, maakt al langer kleine elektrische voertuigen. Zo heeft het stepjes, hoverboards en eenwielers. Vorig jaar stopte het bedrijf met de productie van de 'originele' Segway.

De elektrische scooters van Segway zijn er in drie modellen, verkrijgbaar met 25 of 45 km/u als maximumsnelheid. Ze zijn geschikt voor twee personen. De e-brommer is alleen bedoeld voor één persoon.

Concurrentie

Met de nieuwe e-scooters gaat Segway de concurrentie aan met merken als NIU en IVA. Ook Vespa kwam in 2019 al met een elektrische scooter.

De elektrische tweewielers hebben een led-scherm op het stuur en zijn te koppelen aan een app, bijvoorbeeld voor het checken van de accucapaciteit, het bijhouden van ritten of het terugvinden van de parkeerlocatie. De scooters zijn door de ingebouwde GPS en 4G te tracken in geval van diefstal. De accu is makkelijk uit de scooter te halen, om deze bijvoorbeeld binnenshuis op te laden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Segway stopt met productie iconische e-step

Actieradius

De verschillen tussen de e-scooters E110SE, E110S en E125S zitten in de accucapaciteit. De actieradius van de drie e-scooters is respectievelijk 75, 97 en 140 kilometer. Het model E125S is de enige van de drie met een ABS-remsysteem. Ook is het piekvermogen van de scooter met 3000 W twee keer zo sterk als de goedkopere modellen.

De Segway-scooters E110S en E125S zijn vanaf juni verkrijgbaar, vanaf 2199 euro. Het E110SE-model is in beperkte oplage al vanaf april te koop, waarna de verkoop van deze 'introductie-editie' in juni stopt.

De elektrische brommer B110S verschijnt ook in juni en heeft tot 105 kilometer bereik. De brommer kost 1699 euro. 

Kijk onze eerste indruk en laat een reactie achter.

Volg ons YouTube-kanaal voor meer video's over elektrisch vervoer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe opvouwbare, zuinige Segway-step op Kickstarter

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van