Klimaat

Apple steekt weer miljarden in groene stroom

17 maart 2021 08:01 Aangepast: 17 maart 2021 09:41

Apple geeft 4,7 miljard dollar (4 miljard euro) uit aan groene obligaties, waarmee het bedrijf investeert in schone energie en beperking van de CO2-uitstoot.

De nieuwe projecten moeten wereldwijd 1,2 gigawatt aan hernieuwbare energie opwekken, maakte Apple vanochtend bekend. De iPhone-maker meldt ook vorig jaar 921.000 ton aan CO2-uitstoot te hebben vermeden, vergelijkbaar met het van de weg halen van bijna 200.000 auto's. 

Het bedrijf investeerde onder andere in zonne-energieprojecten in de Amerikaanse staten Nevada en Virginia, een windpark bij Chicago en 200 meter hoge windturbines in Denemarken.

“We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om er alles aan te doen om de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden”, zegt Lisa Jackson, vice-president van Apple, over de nieuwe investeringen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple-leveranciers over op duurzame energie: DSM doet mee

Klimaatneutraal

Apple zegt daarnaast ook geld te steken in nieuwe projecten rond CO2-arme technieken en ontwerpen, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en CO2-opslag. 

Vorig jaar onthulde Apple het plan om in 2030 klimaatneutraal te zijn in het hele bedrijf, inclusief de productieketen en de productlevenscyclus. Apple zegt momenteel al CO2-neutraal te zijn voor zijn eigen wereldwijde bedrijfsactiviteiten. “Klimaatactie vormt de basis voor een nieuw tijdperk van innovatie, banencreatie en duurzame economische groei", zei Apple-ceo Tim Cook destijds.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple belooft: al onze producten zijn klimaatneutraal in 2030

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van