Bitcoin-scam

3 jaar cel voor tiener die Twitter-accounts van Biden en Obama kaapte

16 maart 2021 21:08 Aangepast: 16 maart 2021 21:12
De Amerikaanse president Biden met een computerchip. Beeld © AFP

Een tiener die afgelopen jaar wereldwijd inbrak op Twitter-accounts van beroemdheden voor een Bitcoin-scam is veroordeeld tot drie jaar cel.

De jongen, Graham Ivan Clark, bekende volgens de Tampa Bay Times dinsdag schuld. Vanwege zijn leeftijd krijgt hij een kortere celstraf. 

Clark was zeventien toen hij inbrak op de accounts van bekende namen als Joe Biden, Barack Obama, Elon Musk en Bill Gates. Hij tweette vervolgens dat hij de inleg zou verdubbelen van iedereen die hem Bitcoin zou sturen. 

Daarmee wist hij zo'n 100.000 dollar (84.000 euro) aan Bitcoin buit te maken. Twee andere hackers worden er van verdacht hem te hebben geholpen. 

Miniatuurvoorbeeld
Oplichting

Bitcoin-bende hackt groot aantal belangrijke Twitter-accounts

Misbruik interne software

Ze maakten misbruik van interne software van Twitter om de e-mailadressen van verschillende accounts te resetten.  Dat kon omdat ze inbraken bij Twitter-medewerkers met toegang tot de gegevens van geverifieerde accounts. 

Clark werd kort na de hack opgepakt. Naast drie jaar in de cel, waarvan hij al 229 dagen in voorarrest heeft doorgebracht, mag de jongen voorlopig geen gebruik meer maken van computers zonder toezicht. 

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van