Rijden op zonne-energie

Twentse studenten bouwen zonneauto ondanks afgelaste race

15 maart 2021 18:01 Aangepast: 15 maart 2021 18:14
Voorproefje van het design van de nieuwe zonnewagen

Hoewel de race in Australië voor auto's die op zonne-energie rijden deze zomer niet doorgaat, zetten de studenten van Solar Team Twente de bouw van hun nieuwe zonneauto gewoon door.

De studenten spreken van een revolutionair ontwerp. "De nieuwe zonneauto is pijlvormig en krijgt slechts drie wielen. Deze gaat drastisch afwijken van de voorgangers." Het Twentse studententeam heeft nog alleen een teaser van het ontwerp laten zien. Solar Team Twente presenteert de auto in juni.

"De nieuwe auto krijgt de vorm van een scherpe pijl. De mechanische onderdelen van de auto bepalen of je de race uitrijdt, maar de aerodynamische eigenschappen hoe efficiënt en snel je dat doet. De luchtweerstand bepaalt hoeveel energie je nodig hebt om te rijden." De luchtweerstand van de nieuwe auto zou te vergelijken zijn 'met die van een Grolsch-bierflesje'. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nederlandse maker zonneauto's haalt 40 miljoen op

World Solar Challenge gaat niet door

Nu de World Solar Challenge, de race voor zonnewagens dwars door Australië, niet doorgaat, als gevolg van coronamaatregelen, werkt het team samen met andere studententeams aan het organiseren van een alternatieve race.

Aan de tweejaarlijkse race, die voor het eerst in 1987 werd gehouden, doen tientallen studentenploegen van over de hele wereld mee. Nederlandse teams wisten de World Solar Challenge meermaals te winnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Race voor zonneauto's gaat niet door

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van