Crowdfunding

Game Star Citizen heeft al 350 miljoen dollar opgehaald

15 maart 2021 17:32
Beeld © Cloud Imperium Games

De ruimtegame Star Citizen is de mijlpaal van 350 miljoen dollar aan crowdfunding-inkomsten gepasseerd.

Star Citizen-ontwikkelaar Cloud Imperium Games houdt het volledige crowdfundbedrag voor de ruimtegame op zijn site bij. Al sinds 2012 wordt er geld ingezameld voor het ontwikkelen van Star Citizen. Dat begon met een campagne op Kickstarter, waar 2 miljoen dollar mee werd opgehaald.

Star Citizen is een online multiplayergame waarin spelers met ruimteschepen door het heelal reizen en daarbij grondstoffen verzamelen en verhandelen. Het spel wordt gekenmerkt door zijn gedetailleerde opzet. Het besturen van schepen is niet eenvoudig, en spelers die hun schip vernielen moeten een verzekeringsclaim indienen. De schepen kunnen voor echt geld worden verhandeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nintendo op weg naar nieuwe verkooprecords Switch en games'

Nog niet officieel verschenen

De afgelopen jaren is Star Citizen stapsgewijs steeds verder beschikbaar gekomen. Spelers die geld inleggen krijgen toegang tot steeds meer delen van de game voor Windows. Officieel is het spel nog altijd niet volledig uitgebracht, ook al is het inmiddels al tien jaar in ontwikkeling.

Star Citizen is het op één na meest succesvolle crowdfundingproject. In juli 2020 werd de mijlpaal van 300 miljoen dollar al behaald. Ontwikkelaar Cloud Imperium Games ontvangt naast crowdfunding ook nog private investeringen.

Het enige crowdfundingproject dat tot nu toe meer geld opbracht is EOS.IO, een blockchainprotocol. Daarbij werden geen dollars of euro's ingezameld, maar de virtuele valuta ethereum. Er kwam ruim 7 miljoen ETH binnen, volgens de huidige koers goed voor ruim 10,4 miljard euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

EA onderzoekt illegale handel zeldzame FIFA-kaarten door eigen personeel

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van