Elektrische auto's

Kia toont elektrische EV6 voorafgaand aan onthulling

15 maart 2021 12:19
Beeld © Kia

Kia heeft het ontwerp van zijn nieuwe elektrische auto EV6 getoond. Zowel de buitenkant als het interieur zijn op de afbeeldingen te zien.

De Kia EV6 wordt later deze maand volledig gepresenteerd, maandag geeft Kia de eerste beelden van zijn nieuwe auto vast vrij. De elektrische wagen is volgens Kia de eerste die is gemaakt naar zijn nieuwe ontwerpfilosofie. De gestroomlijnde crossover-SUV heeft net als andere volledig elektrische auto's een kortere motorkap, bij gebrek aan een verbrandingsmotor.

Kia bracht eerder al de e-Niro op de markt, maar het ontwerp van die auto is nog gemaakt met een verbrandingsmotor in gedachten. De Kia EV6 is de tweede elektrische auto die wordt gebouwd op het nieuwe E-GMP-platform van moederbedrijf Hyundai. De eerste is de onlangs onthulde Hyundai Ioniq 5, die vanaf de zomer bij de dealer staat.

Technische details volgen later

De Kia EV6 is volgens het bedrijf ontworpen aan de hand van vijf designpijlers: "Bold for Nature, Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life en Tension for Serenity". Technische details over onder meer vermogen en capaciteit volgen later deze maand, bij de presentatie van de EV6.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hyundai roept 6000 elektrische auto's terug in Nederland

Geruchten over Apple-samenwerking

In februari waren er nog geruchten dat Hyundai en Kia gesprekken voerden met Apple. Kia zou de fabricage van een toekomstige, zelfrijdende Apple-auto voor zijn rekening nemen. Ook zouden Apple en de automaker kijken naar een elektrisch 'last mile'-voertuig, om bijvoorbeeld de afstand tussen station en kantoor te overbruggen.

Hyundai ontkende later dat er momenteel gesprekken met Apple worden gevoerd over de ontwikkeling van een zelfrijdende auto.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van