Nintendo Switch

'Nintendo op weg naar nieuwe verkooprecords Switch en games'

15 maart 2021 10:37 Aangepast: 15 maart 2021 10:52

Nintendo zou op weg zijn naar een nieuw record met de verkoop van zijn spelcomputer Switch en de bijbehorende games. Er wordt gerekend op een recordverkoop van 250 miljoen games, veel meer dan het verwachte aantal van 205 miljoen.

Afgelopen jaar deed het bedrijf al zeer goede zaken met de Switch-console en games voor de draagbare spelcomputer omdat mensen vanwege het thuiszitten in coronatijd naar vermaak zochten.

De verkoop van de Nintendo Switch zou komend boekjaar nog verder kunnen stijgen, na het grote succes afgelopen jaar. De verkoop van games zou door de komst van nieuwe titels moeten klimmen naar 250 miljoen stuks, zeggen ingewijden tegen Bloomberg

Ook zou de verkoop van de Switch worden gestimuleerd door de introductie van een nieuw model met een groter oled-scherm, zeggen bronnen bij leveranciers van onderdelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Nintendo werkt aan Switch met groter oled-scherm en 4K-functies'

Tekorten PlayStation 5 en nieuwe Xbox

Begin februari verhoogde Nintendo nog zijn prognoses voor de verkoop van de Switch en de goedkopere variant Switch Lite in het boekjaar tot eind maart. Het bedrijf zei toen te rekenen op een verkoop van ongeveer 26,5 miljoen exemplaren.

Naast de grote populariteit van de Switch door de coronacrisis profiteert Nintendo ook van de leveringsproblemen bij rivalen Sony en Microsoft voor de nieuwe PlayStation 5 en de Xbox Series X en S.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van