Xbox Series X en S

Microsoft lost verbindingsproblemen Xbox-controller op met update

12 maart 2021 17:14
Beeld © Microsoft

Microsoft heeft een update uitgebracht die de verbindingsproblemen tussen de Xbox Series X en S en de draadloze controller moet oplossen.

Begin dit jaar klaagden Xbox-gebruikers op een forum van Microsoft over het haperen of wegvallen van de verbinding van hun controller. Microsoft beloofde toen een oplossing, en die is er nu. Het bedrijf bracht deze week een update uit voor de Xbox Series X en S.

Die update bevat ondersteuning voor een nieuwe headset en automatische HDR voor oudere Xbox-games. Onvermeld in het updatebericht is een oplossing voor de problemen met de controller. Toch zijn veel van die problemen opgelost, zegt Xbox-producthoofd Jason Ronald op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spelcomputer Xbox Series X tot de zomer slecht verkrijgbaar

Ook problemen bij de concurrentie

"Naast deze nieuwe functies repareert deze update ook veel van de loskoppelende controllers die spelers meldden", aldus Ronald. Het is niet duidelijk hoeveel spelers last hadden van de verbindingsproblemen en of alle problemen met de update zijn opgelost.

Concurrenten Nintendo en Sony hebben ook problemen met de controllers van hun spelcomputers. De Consumentenbond riep Europese toezichthouders onlangs op om Nintendo aan te pakken wegens problemen met de controllers van de Nintendo Switch. Vergelijkbare problemen met de controller van de PlayStation 5 hebben in de VS geleid tot een collectieve rechtszaak.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twintig games Bethesda vrijdag via Xbox Game Pass te spelen

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van