Ga naar de inhoud
Alleen eigen huishouden

Netflix wil delen accounts tegengaan met nieuwe controle

Beeld © Getty

Netflix wil net als andere streamingdiensten dat een account alleen met gezinsleden wordt gedeeld. Een nieuwe test vraagt gebruikers om dat te bewijzen.

Een deel van de gebruikers wordt sinds donderdag gevraagd om een extra code in te voeren, ontdekte GammeWire. De code wordt via e-mail of sms naar de eigenaar van het account gestuurd. "Deze test is gemaakt om te verzekeren dat mensen die Netflix-accounts gebruiken ook bevoegd zijn om dat te doen", zegt Netflix tegen The Verge.

De nieuwe test lijkt vooral gericht op het grootschalig delen van accounts, waarbij de logingegevens van hand op hand of zelfs op fora worden gedeeld. In zulke gevallen kennen de gebruikers de eigenaar wellicht niet eens persoonlijk, en vormt het invullen van een code een obstakel.

Netflix
Lees ook:
Netflix gaat delen accounts misschien toch inperken

Vooral delen met vreemden moeilijker

Vrienden of familieleden die een account delen, kunnen de code vrij gemakkelijk aan elkaar vragen – ook al is elke vorm van accountdeling buiten het eigen gezin volgens Netflix niet toegestaan. Gebruikers die de code niet kunnen geven, komen het account niet in. Netflix biedt dan een knop om een eigen account aan te maken. De verificatie kan tijdelijk worden uitgesteld.

Netflix stelt dat het voortdurend dergelijke tests uitvoert. Het is nog niet bekend of deze methode ook breder wordt uitgerold. Netflix spreek al jaren over manieren om het delen van accounts in te perken. Netflix en zijn concurrenten lopen immers geld mis als meerdere personen of gezinnen één account gebruiken.

Netflix is met ruim 200 miljoen betaalde accounts marktleider, maar is met met zijn prijs van 11 euro per maand voor het standaardabonnement ook één van de duurste opties.

Getest:
Kijk ook
Getest: hoe bevalt de nieuwe Chromecast?
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.