Game-abonnement

Twintig games Bethesda vrijdag via Xbox Game Pass te spelen

11 maart 2021 21:39 Aangepast: 11 maart 2021 21:45
Beeld © Microsoft

Microsoft biedt vanaf vrijdag twintig van de belangrijkste games van zijn nieuwe aankoop Bethesda aan via zijn Game Pass-abonnement, waaronder Fallout 4 en Skyrim.

De Xbox-maker liet eerder deze week al doorschemeren dat games van Bethesda snel naar Game Pass zouden komen. Microsofts overname van Bethesda-moeder ZeniMax Media werd deze week goedgekeurd door de Verenigde Staten en de Europese Unie.

De twintig games omvatten alle belangrijke series die ZeniMax onder zijn beheer heeft, van Doom tot Dishonored tot The Elder Scrolls. Ook Bethesda-klassieker Morrowind is inbegrepen.

Miniatuurvoorbeeld
Gamereus

EU geeft groen licht: Microsoft mag gamereus Bethesda kopen

Zestien games via cloud op mobiel

Zestien van de twintig games zijn op alle Microsoft-platformen te spelen, waaronder op mobiel via de clouddienst van Microsoft. Fallout: New Vegas kan alleen op Xbox gespeeld worden via Game Pass, drie Elder Scrolls-titels kunnen niet op mobiel gespeeld worden. 

Met de aankoop van ZeniMax Media haalt Microsoft niet alleen Bethesda in huis, maar ook id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog, en Roundhouse Studios. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van