Privacy

'TikTok stuurt data Europese gebruikers naar China'

10 maart 2021 18:59 Aangepast: 10 maart 2021 19:06

TikTok stuurt mogelijk gegevens van Europese gebruikers naar China. Dat zegt de Ierse privacytoezichthouder, die onderzoek doet naar de populaire video-app.

"TikTok vertelt ons dat EU-gegevens worden doorgestuurd naar de VS en niet naar China, maar wij hebben vernomen dat de mogelijkheid bestaat dat medewerkers van TikTok in China wel toegang hebben tot de gegevens", zei de Ierse commissaris voor gegevensbescherming Helen Dixon.

TikTok, dat vooral populair is onder jongeren, ligt in meerdere landen onder vuur vanwege de manier waarop het omgaat met de persoonlijke gegevens van kinderen. De Ierse toezichthouder voert het onderzoek naar TikTok in de EU aan. De Ierse instantie onderzoekt ook tientallen andere techreuzen, waaronder Facebook, omdat deze bedrijven hun Europese hoofdkantoren in Ierland hebben gevestigd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

TikTok schikt privacyzaken voor 92 miljoen dollar

Schikking

Bytedance, het Chinese techbedrijf achter TikTok, heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van de Ierse toezichthouder. 

Bytedance schikte onlangs voor 92 miljoen dollar een reeks Amerikaanse rechtszaken over de schending van de privacy van gebruikers. Het bedrijf beloofde daarbij dat de gegevens van Amerikaanse gebruikers binnen de VS zullen blijven.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van