Sonos Roam

Sonos onthult zijn kleinste speaker tot nu toe

09 maart 2021 22:03 Aangepast: 06 april 2021 15:05

Sonos heeft de kleine draagbare speaker Sonos Roam onthuld. De speaker is bedoeld om overal mee naar toe te nemen en kan buitenshuis vanzelf overschakelen van wifi op bluetooth.

De Sonos Roam is de tweede draagbare speaker van het merk, na de Sonos Move die in 2019 verscheen. De Roam heeft als nieuwe functie dat de speaker automatisch van wifi kan overschakelen op bluetooth, wat handig is bij streamen van muziek buitenshuis. De Roam kan ook tegelijk via wifi en bluetooth verbonden zijn.  

De Sonos Roam heeft ook de nieuwe feature Sound Swap: door de play/pause-knop ingedrukt te houden kan de muziek verder spelen op je Sonos-speaker die het dichtst bij je in de buurt is. Dat moet het makkelijker maken om muziek van ene naar de andere kamer met je mee te nemen. 

De speaker is via spraak te bedienen met Google Assistent of Amazon Alexa, en is ook aan te sturen via Apple AirPlay 2 of vanuit de apps van allerlei populaire muziekdiensten, zoals Spotify. De speaker kan met 'Automatic Trueplay' het geluid automatisch afstemmen op de omgeving.

De Roam is zowel verticaal als horizontaal neer te zetten. De speaker beschikt over twee klasse H-versterkers, een mid-woofer en een tweeter.  De Sonos Roam is waterdicht (een half uur op een meter diepte) en is ook stofbestendig.

Op een volle batterij kan de Roam tien uur lang muziek afspelen, en in stand-by is de accuduur 10 dagen. Opladen kan via een USB-C-kabel of draadloos met elke Qi-lader, of met een magnetische draadloze lader, die los verkrijgbaar is (49 euro). "Dit is onze meest betaalbare speaker tot nu toe. De Roam geeft miljoenen nieuwe klanten de mogelijkheid om met Sonos te beginnen", zegt Sonos-ceo Patrick Spence.  

De Sonos Roam komt 20 april op de markt, in wit en zwart, en kost in Nederland 179 euro. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify komt met abonnement met betere geluidskwaliteit

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van