Streaming

Streamers-artiesten leerden van Vrienden van Amstel-concert

08 maart 2021 22:42 Aangepast: 09 maart 2021 13:21

De artiesten die zich hebben verbonden aan het initiatief The Streamers hebben veel geleerd van de afgelopen digitale editie van De Vrienden van Amstel LIVE. Ze willen daarop verder borduren, vertelden ze op de app Clubhouse.

Hoe The Streamers er straks op 20 maart precies uit gaat zien, zijn de artiesten nog mee bezig. "Wat ik hoop weer te kunnen doen is dat we elkaars publiek zijn met verrassingen onderling", zei Diggy Dex. "Bij Vrienden van Amstel LIVE hadden we een plan maar was ook ruimte voor spontaniteit."

Guus Meeuwis wil dat plan een beetje loslaten bij The Streamers. "Vrienden van Amstel was een soort concept maar nu kan het vanuit onszelf komen. Dat maakt de catalogus liedjes misschien groter", aldus de zanger. Hij denkt meer muziek "van onze eigen smaak" in de setlist kwijt te kunnen.

Ook qua techniek is er geleerd van de livestream van de Vrienden van Amstel. "We weten nu veel meer wat er kan", zei Roel van Velzen. "Ook technisch met hoe het in beeld wordt gebracht." Volgens hem biedt Carré, waar het eerste concert van The Streamers plaatsheeft, als theater weer andere mogelijkheden dan evenementenhal Rotterdam Ahoy.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Instagram introduceert Live Rooms: streamen met 4 mensen tegelijk

Eerder maandag werd bekend dat er nu al meer dan 100.000 tickets zijn vergeven voor het eerste concert. Kaartjes zijn gratis, maar fans kunnen wel een zelfgekozen bedrag achterlaten in een 'fooienpot'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

NS laat je via Clubhouse meeluisteren met 'treingesprekken'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van