Elektrische auto's

Shell test 'superbatterij' voor sneller laden elektrische auto

08 maart 2021 19:03

Shell doet een test met een 'superbatterij' bij een tankstation in Zaltbommel waarmee elektrische auto's veel sneller kunnen worden opgeladen.

Shell werkt daarbij samen met het Nederlandse bedrijf Alfen, dat laadpalen voor elektrische auto's en batterijsystemen maakt.

Volgens Shell kunnen met de batterij ook twee auto's tegelijk worden opgeladen bij de laadpalen in Zaltbommel. Bovendien kan de reservecapaciteit worden gebruikt om stroom terug te verkopen aan het netwerk op momenten van grote vraag. Dat levert omzet voor de locatie op en draagt bij aan de stabiliteit van het stroomnet, aldus het bedrijf.

De partijen zeggen dat met behulp van deze technologie laadpalen kunnen worden geplaatst op locaties waar dat normaal gesproken niet mogelijk zou zijn, bijvoorbeeld omdat de aansluiting op het netwerk niet voldoet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Overheid wil meer laadpalen in parkeergarages: 10 procent in 2030

Half miljoen laadpalen wereldwijd

Shell stelt dat de beschikbaarheid van laadpalen van cruciaal belang is voor een massale overgang naar elektrisch rijden. Het bedrijf heeft een ambitie om zijn wereldwijde netwerk van laadpalen voor elektrische auto's te vergroten naar 500.000 in 2025, van de ruim 60.000 nu.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van