Prijs: 1000 dollar

'Apple komt in 2022 met mixed-reality-helm'

08 maart 2021 09:39 Aangepast: 08 maart 2021 09:52
Beeld © The Information

Apple zou in 2022 een mixed-reality-apparaat op de markt brengen dat oogt als een helm. In 2025 volgt dan een augmented-reality-bril voor consumenten.

Na de twee apparaten voor mixed en augmented reality zou Apple tussen 2030 en 2040 slimme contactlenzen op de markt willen brengen. Dat zegt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo, meldt MacRumors.

Volgens Kuo zijn zowel de bril als de contactlenzen gericht op augmented reality, waarbij virtuele voorwerpen aan de echte wereld worden toegevoegd via een transparante bril.

De 'helm-achtige' bril waar Apple volgens Kuo in 2022 mee komt, biedt mixed-reality: een virtual-reality-bril die via camera's aan de buitenkant ook augmented reality kan tonen. De bril gaat volgens Kuo zo'n 1000 dollar kosten en zou micro-oled-schermen krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Apple komt eerst met VR-bril voor appmakers, daarna AR-bril voor consument'

Eerdere geruchten

Volgens Kuo zou Apple zijn bril in de markt willen zetten als iets dat beter is dan huidige VR-brillen. In eerste instantie zouden in ieder geval Apple's eigen diensten op de bril werken: videodienst Apple TV+ en gamedienst Apple Arcade.

De nieuwe analyse van Kuo sluit aan op eerdere geruchten. In januari meldde persbureau Bloomberg al dat Apple eerst met een prijzige VR-bril zou komen die vooral op ontwikkelaars was gericht, en later zou komen met een AR-bril voor consumenten. De versie voor ontwikkelaars zou onder meer nodig zijn om te zorgen dat er überhaupt voldoende apps en toepassingen zijn als de consumentenbril uiteindelijk verschijnt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'VR-bril van Apple gaat 3000 dollar kosten'

Voorspelde prijs verschilt nog

De prijs van 1000 dollar die Kuo noemt is echter fors lager dan de prijs van 3000 dollar in geruchten van The Information. Kuo voorspelde begin dit jaar overigens nog dat de eerste slimme bril van Apple nog dit jaar op de markt zou komen.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van