Jack Dorsey & Jay-Z

Betaalbedrijf Square neemt muziekdienst Tidal over

04 maart 2021 15:12

Square, het betaalbedrijf van Twitter-oprichter Jack Dorsey, gaat muziekdienst Tidal overnemen.

Dorsey maakte donderdag via Twitter bekend dat Square een meerderheidsaandeel neemt in de muziekstreamingdienst. Het op een na grootste gedeelte van de aandelen blijft in handen van verschillende muzikanten, zoals Nicki Minaj, Rihanna en Madonna.

Zakenman en hiphopartiest Jay-Z, mede-eigenaar van Tidal, zal zitting nemen in het bestuur van Square. De gehele deal kost Square zo'n 297 miljoen dollar (247 miljoen euro), aldus de New York Times.

Square is het bedrijf achter onder andere de betaalapp Cash App. Daarnaast faciliteert het de betalingsverkeer en salarisverwerking van kleine bedrijven.

Miniatuurvoorbeeld
Fake streams

Noorse autoriteiten doen onderzoek naar muziekdienst Tidal

Ecosysteem aan nieuwe tools

Volgens Dorsey passen Tidal en Square goed bij elkaar, omdat Tidal de macht over muziekstreaming terug wil geven aan artiesten. "Gezien wat Square voor allerlei verschillende verkopers heeft kunnen betekenen, geloven we dat we dergelijk succes nu ook waar kunnen maken voor artiesten."

Het is de bedoeling dat Square nu een "ecosysteem aan tools" gaat bouwen voor muzikanten. Dorsey noemt onder andere nieuwe luisterervaringen, betere integratie voor de verkoop van merchandise, moderne software voor samenwerking en nieuwe geldstromen. "We willen de economie voor artiesten laten werken."

Jay-Z kocht Tidal in 2015 samen met een aantal andere artiesten voor zo'n 56 miljoen dollar. Het platform legde het de afgelopen jaren af tegen concurrenten als Spotify en Apple. Jay-Z verkocht in 2017 een derde van de aandelen, maar kocht die eerder deze week terug.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van