Delete

WhatsApp sleutelt aan functie om foto's automatisch te verwijderen

04 maart 2021 09:46

WhatsApp werkt aan een optie om foto's automatisch te verwijderen als je een gesprek verlaat.

Deze functie lijkt gelijk aan die in apps als Telegram, en is een op afbeeldingen gerichtte versie van een eerdere 'zelfvernietigingsfunctie' voor gewone berichten. Volgens het doorgaans goed ingevoerde WABetaInfo kunnen foto's die op deze manier zijn verstuurd, ook niet geexporteerd worden uit WhatsApp.

Het is momenteel nog mogelijk om de foto met een screenshot te bewaren. Vermoedelijk werkt WhatsApp daar nog aan.

Wanneer de optie precies wordt uitgerold, is nog niet duidelijk. Wel weten we al dat deze op zowel Android als iOS te gebruiken is.

Miniatuurvoorbeeld
Voorwaarden

Nieuwe gebruiksvoorwaarden WhatsApp: moeten we overstappen naar Signal?

Gebruikers verlaten WhatsApp

Veel gebruikers verlaten WhatsApp omdat het bedrijf gebruikers buiten Europa nu dwingt om hun data aan Facebook te koppelen. In de Europese Unie is dit soort datadeling verboden, maar ook hier vertrekken WhatsApp-gebruikers naar privacyvriendelijkere concurrenten als Signal en Telegram.

Telegram speelt daar handig op in met een verhuisfunctie. Gebruikers kunnen hun oude WhatsApp-chats zo gemakkelijk naar Telegram exporteren. De berichtenapp kreeg er begin dit jaar in korte tijd 100 miljoen gebruikers bij.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van