Ga naar de inhoud
Bytedance

TikTok-eigenaar stort zich op online-onderwijs

Het Chinese ByteDance, eigenaar van video-app TikTok, gaat volop inzetten op online-onderwijs.

Het bedrijf wil 13.000 nieuwe werknemers werven, waarna het een grote rol wil gaan spelen op het gebied van thuisonderwijs, meldt Bloomberg.

Online-onderwijs en onderwijstechnologie hebben de afgelopen maanden een grote vlucht genomen in China. Door de coronapandemie wordt net als in Nederland veelal op afstand gestudeerd. De markt voor online-onderwijs zou in China vorig jaar met ruim een derde zijn gegroeid.

Dali

De onderwijstak van ByteDance heeft de naam Dali, wat vrij vertaald 'grote kracht' betekent. Dali werd vorig jaar opgericht en biedt over de hele breedte van het onderwijsveld leermethoden aan. Dan gaat het van kleuteronderwijs tot aan volwasseneneducatie. Ook zet Dali in op slimme, verbonden lesmaterialen.

TikTok
Lees ook
TikTok schikt privacyzaken voor 92 miljoen dollar

Leraren

De komende vier maanden wil ByteDance 10.000 onderwijsprofessionals als leraren en les- en leerstofontwerpers aantrekken. Daarnaast mikt het bedrijf op het aantrekken van 3000 net afgestudeerden.

TikTok heeft wereldwijd ruim een miljard actieve gebruikers. ByteDance heeft behalve TikTok ook andere videodiensten, socialmedia-platforms en een nieuws-app. 

Volg Bright ook op TikTok.

TikTok
Lees ook
TikTok verwijderde 89 miljoen video's in half jaar
'ByteDance
Lees ook
'ByteDance ziet af van verkoop Amerikaanse tak TikTok'