Filters

Spotify maakt doorzoeken favoriete nummers makkelijker

25 februari 2021 17:43 Aangepast: 25 februari 2021 17:49
Beeld © Getty Images

Muziekdienst Spotify maakt het makkelijker om liedjes op de lijst 'Vind ik leuk' te doorzoeken aan de hand van allerlei filters. Gebruikers moeten zo sneller favoriete nummers die bijvoorbeeld bij hun stemming passen terugvinden.

Spotify geeft gebruikers al jaren de mogelijkheid om nummers toe te voegen aan afspeellijsten. Daarnaast is er ook al heel lang de 'Vind ik leuk'-knop, een hartje dat kan worden geactiveerd door erop te klikken of door over een nummer te vegen, afhankelijk van het apparaat. Die nummers komen dan op één grote afspeellijst: Vind ik leuk.

Die lijst kan na jaren gebruik erg onoverzichtelijk worden. Spotify is daarom begonnen met de uitrol van een oplossing, meldt het bedrijf. Boven de lijst 'Vind ik leuk' of 'Liked songs' komt een rijtje genres en stemmingen te staan.

Als gebruikers een genre of stemming kiezen, worden alleen nummers getoond die daar bij passen. De functie wordt de komende weken uitgerold, in eerste instantie alleen voor Engelstalige gebruikers van Spotify, zowel de gratis als de betalende leden. Wanneer Nederlanders de functie krijgen, is nog niet bekend. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spotify komt met abonnement met betere geluidskwaliteit

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van