Patentaanvraag

Oeps: OPPO schendt copyright modemerk Tom Ford

25 februari 2021 17:40
De betreffende telefoon: 'OPPO x TOM FORD' Beeld © LetsGoDigital/OPPO

De Chinese smartphonemaker OPPO patenteerde een smartphone met het logo van modemerk Tom Ford erop. Eén probleem: Tom Ford wist van niks.

OPPO patenteerde begin 2020 een opvallende uitschuiftelefoon bij het Chinese patentbureau, meldt LetsGoDigital. De site schreef eind 2020 over die patentaanvraag toen die openbaar werd. Op afbeeldingen in die aanvraag is een toestel te zien met de tekst 'OPPO x TOM FORD'.

In januari van dit jaar werd LetsGoDigital door Tom Ford gesommeerd de beelden offline te halen. Volgens het modemerk was er sprake van onrechtmatig gebruik van zijn merkrecht.

Tom Ford is volgens een woordvoerder 'op geen enkele wijze bekend' met de gepatenteerde telefoon of een samenwerking met OPPO. Het modemerk doet onderzoek naar de situatie. Ook OPPO reageert: de telefoonmaker bevestigt dat er inderdaad geen samenwerking is met Tom Ford.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getest: welke smartwatch kan op tegen de Apple Watch?

Apple

Opvallend genoeg wordt op afbeeldingen in de betreffende patentaanvraag niet alleen inbreuk gemaakt op Tom Ford, maar ook op een beeldrecht van concurrent Apple. De wallpaper van de telefoon is een anders ingekleurde versie van de wallpaper van de iPhone 11. Het bedrijf kijkt vaker naar Apple: de Oppo Watch lijkt bijvoorbeeld erg op de Apple Watch.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van