Ga naar de inhoud
TikTok

TikTok verwijderde 89 miljoen video's in half jaar

Beeld © Getty

De populaire video-app TikTok verwijderde in de tweede helft van 2020 ruim 89 miljoen video's wereldwijd omdat die niet voldeden aan de richtlijnen.

Dat is minder dan 1 procent van alle video's die in die periode werden geplaatst. Volgens TikTok hadden de meeste verwijderde video's nog amper views.

Ruim 6,1 miljoen accounts werden verwijderd, omdat ze zich niet aan de regels hielden. Ook werden bijna 10 miljoen bot-accounts verwijderd. Die accounts plaatsten meestal spam.

Coronapagina 2,6 miljard keer bezocht

TikTok probeert de kijkers ook te informeren over belangrijke ontwikkelingen. Zo is er een coronaviruspagina met allerlei informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en was er een pagina over de Amerikaanse verkiezingen.

De coronapagina is tussen juni en december 2020 zeker 2,6 miljard keer bezocht. De verkiezingspagina had 17,9 miljoen bezoekers.

Hoe
Luister de Bright Podcast:
Hoe TikTok Nederland verovert

Misinformatie

Bij video's over het coronavirus plaatst TikTok een linkje naar de informatiepagina, net als veel andere sociale media. TikTok voegde die banner aan ruim 3 miljoen video's toe. 51.505 video's werden verwijderd vanwege het verspreiden van misinformatie over het virus. De meeste filmpjes waren nog amper bekeken.

TikTok heeft 347.225 video's met nepnieuws over de Amerikaanse verkiezingen verwijderd. Van 441.028 filmpjes werd de zichtbaarheid beperkt, zodat de beelden niet in de feed van gebruikers te zien waren.

'ByteDance
Lees ook
'ByteDance ziet af van verkoop Amerikaanse tak TikTok'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl