Elektrische fietsen

ANWB Wegenwacht biedt e-bike als vervangend vervoer

24 februari 2021 13:55 Aangepast: 24 februari 2021 14:17
E-bike (foto ter illustratie)

Leden van de Wegenwacht van de ANWB kunnen vanaf nu bij wijze van proef kiezen voor een elektrische fiets als vervangend vervoer bij pech.

De organisatie wil leden hiermee een duurzaam alternatief bieden voor de auto, die doorgaans beschikbaar wordt gesteld als leden pech met hun voertuig hebben.

De proef wordt gehouden in de regio's Amsterdam, Utrecht en Wolfheze. De steden zijn gekozen omdat een vervangende auto niet altijd even handig is door het parkeerbeleid en eventuele vereiste parkeervergunning. Ook kan het door verkeersdrukte lastig zijn om een parkeerplek in de buurt te vinden of een bestemming te bereiken. Wolfheze is gekozen omdat er in en rond die plaats een "mooi en uitgestrekt fietsgebied" ligt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Diefstal e-bikes neemt fors toe: 'Georganiseerde bendes'

Vervangend vervoer

Alleen de leden van de Wegenwacht die vervangend vervoer in hun pakket hebben kunnen aan de proef meedoen. De organisatie beschouwt de proef als geslaagd wanneer er voldoende vraag is naar de e-bike. Tijdens de proef kunnen leden ook gebruik maken van een vervangende auto, meldt de ANWB.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van