Elektrische auto's

Tesla-concurrent Lucid gaat naar de beurs

23 februari 2021 18:01 Aangepast: 23 februari 2021 18:22

De fabrikant van elektrische auto's Lucid Motors, een concurrent van Tesla, krijgt een beursnotering in New York.

Het in 2007 opgerichte Lucid wordt geleid door Peter Rawlinson, een voormalig techneut van Tesla.

Lucid zegt in de tweede helft van dit jaar met de productie te willen beginnen van zijn luxesedan, de Lucid Air. Dat is maanden later dan was gepland. 

Het bedrijf uit Californië bouwt de auto's bij zijn fabriek in Arizona. Momenteel telt Lucid circa 2000 werknemers en daar moeten er nog 3000 bijkomen voor het einde van dit jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Is Lucid het nieuwe Tesla?

Duurder segment

Rawlinson heeft overigens geregeld gezegd dat Lucid geen directe concurrent is van Tesla, omdat zijn bedrijf zich meer richt op het duurdere segment van de markt voor elektrische auto's. Tesla richt zich volgens hem steeds meer op massaverkopen.

De marktwaarde van Lucid ligt op 24 miljard dollar. De beursgang verloopt via een fusie van Lucid met de lege beurshuls Churchill Capital IV. Daarnaast vindt er een kapitaalinjectie plaats van investeerders. Met de opbrengsten wil Lucid zijn productiecapaciteit gaan uitbreiden.

Churchill Capital V, een zogeheten special purpose acquisition company of 'spac', komt uit de koker van de Wall Street-bankier Michael Klein. Met een spac wordt geld opgehaald om een bedrijf over te nemen, dat dan op die manier een beursnotering krijgt. Een van de vroege investeerders in Lucid is het Saudische staatsinvesteringsfonds. Dat staatsfonds steekt nu opnieuw geld in Lucid.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van