Ga naar de inhoud
PlayStation 5

'Tekort PlayStation 5 duurt nog tot het najaar'

Bright-presentator Eric Bouwman en de PlayStation 5

De PlayStation 5 is sinds de introductie in november al zeer lastig verkrijgbaar, maar tot de tweede helft van het jaar blijven de tekorten groot. Dat heeft PlayStation-baas Jim Ryan gezegd in interviews met Amerikaanse media.

"De vraag was groter dan we hadden verwacht", aldus Ryan over de zeer beperkte voorraden van de PlayStation 5. Een belangrijke oorzaak van de schaarste is dat leveranciers problemen ondervinden bij de productie van chips voor de nieuwe spelcomputers. Veel  techbedrijven en autofabrikanten hebben last van de chiptekorten, die volgens experts nog maanden zullen duren.

De tekorten van de PlayStation 5 zullen pas in de tweede helft van het jaar minder worden, zei Ryan tegen The Washington Post en de Financial Times. "Het zal wel elke maand wat beter worden", aldus de CEO van Sony Interactive Entertainment.

15 miljoen stuks

Ondanks alle problemen verwacht Ryan dat Sony in de eerste twaalf maanden na de release van de PS5 meer dan 14,9 miljoen exemplaren van de spelcomputer kan verkopen. Dat aantal verkocht het bedrijf in het eerste jaar ook van de PlayStation 4. Ter vergelijking: Nintendo verkocht vorig jaar 26 miljoen exemplaren van zijn Nintendo Switch

Sony
Lees ook
Sony kondigt VR-systeem voor PS5 aan, verschijnt nog niet dit jaar

Voor de feestdagen? 

Ryan zegt niet te kunnen garanderen dat iedereen voor de feestdagen een PS5 in huis heeft. De vraag naar de console blijft volgens hem erg groot en Sony heeft op korte termijn geen oplossingen voor het tekort aan chips.

De Playstation 5 was na de release binnen een mum van tijd uitverkocht. De afgelopen maanden ontvingen winkelketens maar mondjesmaat nieuwe voorraden. 

Nieuwe Xbox'en

Microsoft kampt ook met tekorten van zijn nieuwe Xbox Series X en S en zegt dat de spelcomputers nog minstens tot juni slecht verkrijgbaar zullen zijn. 

Problemen
Lees ook
Problemen PlayStation 5-controller leiden tot rechtszaak in VS
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl