Handig voor de pro's

'Nieuwe MacBook Pro krijgt weer hdmi-poort en sd-kaartlezer'

23 februari 2021 15:11 Aangepast: 23 februari 2021 15:16

Apple zou later dit jaar twee nieuwe MacBook Pro-modellen op de markt brengen, die voor het eerst in jaren weer worden voorzien van een HDMI-poort en een SD-kaartlezer.

Dat zegt de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo, meldt MacRumors. Kuo voorspelt voor de tweede helft van dit jaar twee nieuwe modellen van de MacBook Pro met "verschillende significante veranderingen in ontwerp en specificaties". Kuo: "Onder de praktische veranderingen zijn de SD-kaartlezer en de HDMI-poort."

Apple vernieuwde eind 2016 het ontwerp van de MacBook Pro. Het apparaat heeft sindsdien alleen Thunderbolt 3 usb-c-poorten. Voor het aansluiten van HDMI of een SD-kaart hebben gebruikers een adapter nodig. Met de wissel naar de eigen Apple M1-chip eind vorig jaar bleef Apple nog bij dat ontwerp.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nieuwe MacBooks gaan weer MagSafe-opladers gebruiken'

Nieuw ontwerp

Later dit jaar zou de MacBook Pro voor het eerst in vijf jaar een nieuw ontwerp krijgen, zeiden zowel Kuo als Bloomberg eerder al. Het zou gaan om modellen van 14 en 16 inch, met naast HDMI en SD-kaartlezer ook weer de terugkeer van de MagSafe-oplader.

De Touch Bar boven het toetsenbord zou verdwijnen en het ontwerp van de MacBook Pro zou meer aansluiten op de iPad Pro en de iPhone 12.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van