Bright Review

Review: slimme luchtreiniger Sensibo Pure

23 februari 2021 13:41 Aangepast: 23 februari 2021 13:42

Nu we allemaal binnen op een kluitje zitten, is een luchtreiniger geen overbodige luxe. Bright-tester Rutger Middendorp probeerde de Sensibo Pure.

Rutger Middendorp test gadgets voor Bright. Volg ook ons YouTube-kanaal.  

Ik vind het lastig om te bepalen of ik een luchtreiniger nodig heb. Ik snap de logica dat als we allemaal bij elkaar in een ruimte zitten de hele dag, dat het voordelen kan hebben. Maar de boer in mij zegt: we hebben het toch al jaren zonder gedaan.

Maar als ik dan lees dat de HEPA & Carbon-filters van de Sensibo minuscule deeltjes kan filteren en beschermd tegen virussen, bacteriën, stof, rook en vieze luchtjes, dan wil ik het toch wel eens proberen.

De Sensibo is van hetzelfde merk als de slimme bediening voor airco's die we vorig jaar jaar hebben getest. Die maakte een domme airco slim, door hem te koppelen aan Google Assistant, Siri en Alexa. Deze Pure kan dat ook. Instellen is super simpel in de app en ook Google Assistant zag meteen dat er een nieuw apparaat was. Ik kan Google vragen hoe de luchtkwaliteit in de slaapkamer is.

Tot mijn grote ergernis was die al goed voordat ik de Pure liet draaien. Vieze ramen wassen is altijd leuker. Maar ik ga voor deze test geen sigaretje opsteken in bed. Sorry.

Je zult in werkelijkheid nooit iets hoeven te vragen aan Siri of Google. Want dit apparaat is 'fire and forget'. Hij draait bijna geruisloos. Dus je merkt op de reguliere stand niet dat hij aanstaat.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Welke luchtreiniger werkt het beste?

In de app kun je instellen dat het apparaat zelf mag bepalen wanneer hij gaat draaien en op welke snelheid. Zo kun je kiezen om te draaien als de buitenluchtkwaliteit slecht is (handig als je in de stad woont). Die informatie haalt hij van het internet. Als de binnenlucht kwaliteit afneemt, kun je Pure Boost ook het recht geven om harder te gaan draaien.

Heb je ook een Sensibo Air, dan kun je ook nog eens je airco laten blazen zonder te koelen om de lucht in je slaapkamer beter te laten circuleren. Wil je bij je afwezigheid dat de filter even écht aan het werk gaat, dan kun je ook nog met geofencing instellen dat je bij vertrek het apparaat op full blast zet. Dat is een prima geluidsniveau, maar niet om bij te gaan slapen. Fijn dat je dus volautomatisch het apparaat even echt hard aan kunt zwengelen, zodat in je afwezigheid de kamer goed gereinigd wordt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe Dyson-ventilator met verwarmer en luchtreiniger

Ik heb de Sensibo nu een paar weken aan het werk op de slaapkamer. Ik kan niet zeggen dat ik opeens frisser wakker wordt of niet meer hoef stof te zuigen.

Maar ervan uitgaand dat een luchtreiniger een goed idee is, geef ik deze Sensibo een dikke voldoende. Vooral omdat je hem superstil kan laten draaien als je in de kamer bent, en vol open kan zetten als je er niet bent. Voor een prijs van 165 euro (tijdelijk 106 euro) heb je hem in je kamer staan.

Rutger Middendorp test gadgets voor Bright. Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal. Of kijk onze uitpakvideo's op TikTok.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van