Streaming video

Disney+ krijgt meer Nederlandse producties

23 februari 2021 18:11 Aangepast: 23 februari 2021 21:28
Star is het nieuwe onderdeel van Disney+ Beeld © Getty

Vandaag is het onderdeel Star op Disney+ gelanceerd. Star begint met vijftig tv-series, ruim 250 films en de vier eerste Star Originals. De eerste Nederlandse Star Original – een documentaire over voetbalclub Feyenoord – volgt later dit jaar en er zitten meer Nederlandse producties in de pijplijn.

Met de "Nederlandse creatieve gemeenschap" voert de streamingdienst al gesprekken over nieuwe producties. "Afhankelijk van de ideeën die daaruit voortkomen en de ideeën die er al zijn zal die pijplijn verder gevuld worden", vertelt Marco de Ruiter, Country Manager van The Walt Disney Company Benelux, aan het ANP.

Lokale aankopen

"Specifiek voor Nederland zullen we de service ook gaan verrijken met lokale aankopen. Maar daar zullen we de komende maanden steeds meer over bekendmaken."

Dat later dit jaar een documentaire over Feyenoord op Star verschijnt in Europa vindt De Ruiter al een heel mooi begin. "Ik ben echt supertrots dat we een Nederlandse titel hebben staan tussen de eerste tien aangekondigde Star Originals. Een verhaal over Feyenoord is natuurlijk ook prachtig en het is heel mooi dat we een verhaal kunnen vertellen in de rijke historie van sportdocumentaires."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Disney+ introduceert nieuwe categorie Star met déze topseries

Big Sky, Love, Victor en Helstrom

Star is aan de app van Disney+ toegevoegd speciaal voor abonnees van boven de 18 jaar. Een dergelijk plan lag er al langer. "We merkten namelijk dat onze volwassenen binnen families en zonder kinderen behoefte hadden aan content die meer paste op hun volwassen profiel", vertelt De Ruiter. "De al iconische titels van Disney, Marvel en Star Wars worden nu gecompleteerd door andere sterke merken."

Zo zijn naast Star Originals als Big Sky, Love, Victor en Helstrom ook 'oude bekenden' als series Grey's Anatomy, Modern Family en Glee te zien.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Streamingdienst Discovery+ van start gegaan in Nederland

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van