E-bikes

Bende stal bijna 300 elektrische fietsen

22 februari 2021 16:59 Aangepast: 22 februari 2021 17:59

De politie op de Veluwe heeft zeven verdachten opgepakt die samen bijna driehonderd elektrische fietsen zouden hebben gestolen.

De bende was in bijna heel Nederland actief. Een gestolen e-bike kreeg in korte tijd nieuwe herkenningstekens en werd dan doorverkocht. Om die reden zijn lang niet alle gestolen fietsen teruggevonden.

Lokfiets

Het politieonderzoek startte toen in de vorige zomer opviel dat op bepaalde plekken op de Veluwe erg veel elektrische fietsen werden gestolen. De politie plaatste een lokfiets bij het station in Ermelo en volgde een man die de fiets nog geen twee uur later in een busje laadde.

Hij reed naar een pand waar van alles voorhanden was om gestolen fietsen "om te katten", van nieuwe framenummers tot en met andere accu's, aldus de politie. De 33-jarige man uit Ermelo werd gearresteerd. In het pand stonden veel gestolen fietsen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Diefstal e-bikes neemt fors toe: 'Georganiseerde bendes'

Door zijn communicatiemiddelen uit te pluizen vond de politie twee fietsendieven uit Nijmegen en Arnhem. Nader onderzoek leidde naar honderden aangiftes in een groot deel van het land. Nog eens vier mannen werden opgepakt. Bij huiszoekingen nam de politie ook contant geld, een vuurwapen en drugs in beslag.

Grote toename gestolen e-bikes

De Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (SAFE) meldde onlangs dat de diefstal van e-bikes in 2020 met 37 procent is gestegen. Volgens SAFE-voorzitter Jeroen Snijders Blok verdwijnen "busjes vol e-bikes naar Oost-Europa".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Bijna 1 op 10 Nederlanders koopt dit jaar een elektrische fiets'

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van