Minstens vier jaar

Samsung verlengt beveiligingsupdates voor veel Galaxy-telefoons

22 februari 2021 16:55 Aangepast: 22 februari 2021 16:57

Samsung belooft recente Galaxy-toestellen voortaan voor minstens vier jaar na hun oorspronkelijke lancering te voorzien van beveiligingsupdates.

De belofte geldt voor alle Galaxy-apparaten vanaf 2019, meldt Samsung. Niet alleen de duurste toestellen uit de Galaxy S-lijn krijgen de updategarantie, maar ook de goedkopere A-lijn en de Galaxy Tab-reeks krijgen minstens vier jaar lang beveiligingsupdates.

De frequentie van updates hangt wel af van het type toestel. De maandelijkse beveiligingsupdates zijn er voor duurdere toestellen als de Galaxy S21, Note 20 en Z Fold 2. Goedkopere toestellen zoals de Galaxy A51 en A71 krijgen in ieder geval elk kwartaal een beveiligingsupdate.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Waar liggen ze?' Samsung-gadget helpt met vinden verloren spullen

Langer dan de concurrentie

Samsung heeft een totaaloverzicht van alle toestellen die nog beveiligingsupdates krijgen. De oudste ondersteunde toestellen komen uit 2018, zoals de Galaxy S8. Vorig jaar beloofde Samsung al minstens drie jaar nieuwe Android-versies voor zijn toestellen, ook goedkopere modellen.

De ondersteuning van vier jaar is lang vergeleken met concurrenten. Androidmaker Google hanteert drie jaar ondersteuning voor zijn eigen Pixel-telefoons, die in Nederland niet verkrijgbaar zijn. Bij merken als Xiaomi, OnePlus, Sony en LG varieert de ondersteuning: dure toestellen krijgen ook twee jaar, goedkopere telefoons krijgen soms twee jaar na introductie al geen updates meer. Apple ondersteunt iPhones en iPads zo'n vijf jaar met updates.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van