Omstreden melding

WhatsApp onbruikbaar voor wie nieuwe voorwaarden niet accepteert

22 februari 2021 16:41 Aangepast: 22 februari 2021 17:20
Beeld © Getty Images

Gebruikers van WhatsApp die de nieuwe voorwaarden van de dienst niet accepteren, kunnen na 15 mei geen berichten meer lezen en versturen.

De nieuwe voorwaarden van WhatsApp worden sinds begin dit jaar voorgesteld en waren direct al omstreden. Wie akkoord gaat, geeft toestemming voor het delen van data tussen WhatsApp en moederbedrijf Facebook. Dat delen van data geldt niet voor Europese gebruikers, omdat dit in de EU is verboden. 

Akkoord gaan met de voorwaarden

Wie WhatsApp wil blijven gebruiken, zal akkoord moeten gaan met de nieuwe voorwaarden. Wie dat niet doet, kan vanaf 15 mei geen berichten meer lezen en versturen, meldt WhatsApp op zijn website. "Voor een korte periode kun je nog wel oproepen en meldingen ontvangen, maar je kunt geen berichten lezen of verzenden via de app", aldus WhatsApp.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp stelt aanpassing voorwaarden uit na ophef

Uiteindelijk verwijderd

Langdurig inactieve WhatsApp-accounts worden op termijn verwijderd: dat gebeurt na vier maanden zonder activiteit. Na 15 mei is het nog steeds mogelijk om de nieuwe voorwaarden zonder problemen te accepteren, zolang gebruikers daar maar niet langer dan vier maanden mee wachten.

WhatsApp stelde de invoering van de nieuwe voorwaarden uit van 8 februari naar 15 mei. Het bedrijf sprak van misverstanden bij gebruikers, en wilde graag meer toelichting geven.

Telegram en Signal

Veel gebruikers zochten de afgelopen tijd al alternatieven voor WhatsApp. Concurrenten Telegram en Signal voerden in januari plots de lijst met populairste apps aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe gebruiksvoorwaarden WhatsApp: moeten we overstappen naar Signal?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van