Ga naar de inhoud
Omstreden melding

WhatsApp onbruikbaar voor wie nieuwe voorwaarden niet accepteert

Beeld © Getty Images

Gebruikers van WhatsApp die de nieuwe voorwaarden van de dienst niet accepteren, kunnen na 15 mei geen berichten meer lezen en versturen.

De nieuwe voorwaarden van WhatsApp worden sinds begin dit jaar voorgesteld en waren direct al omstreden. Wie akkoord gaat, geeft toestemming voor het delen van data tussen WhatsApp en moederbedrijf Facebook. Dat delen van data geldt niet voor Europese gebruikers, omdat dit in de EU is verboden. 

Akkoord gaan met de voorwaarden

Wie WhatsApp wil blijven gebruiken, zal akkoord moeten gaan met de nieuwe voorwaarden. Wie dat niet doet, kan vanaf 15 mei geen berichten meer lezen en versturen, meldt WhatsApp op zijn website. "Voor een korte periode kun je nog wel oproepen en meldingen ontvangen, maar je kunt geen berichten lezen of verzenden via de app", aldus WhatsApp.

WhatsApp
Lees ook:
WhatsApp stelt aanpassing voorwaarden uit na ophef

Uiteindelijk verwijderd

Langdurig inactieve WhatsApp-accounts worden op termijn verwijderd: dat gebeurt na vier maanden zonder activiteit. Na 15 mei is het nog steeds mogelijk om de nieuwe voorwaarden zonder problemen te accepteren, zolang gebruikers daar maar niet langer dan vier maanden mee wachten.

WhatsApp stelde de invoering van de nieuwe voorwaarden uit van 8 februari naar 15 mei. Het bedrijf sprak van misverstanden bij gebruikers, en wilde graag meer toelichting geven.

Telegram en Signal

Veel gebruikers zochten de afgelopen tijd al alternatieven voor WhatsApp. Concurrenten Telegram en Signal voerden in januari plots de lijst met populairste apps aan.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe gebruiksvoorwaarden WhatsApp: moeten we overstappen naar Signal?
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl