Ga naar de inhoud
Verkiezingen

Technologie Kieswijzer moet digitale plannen partijen helder maken

Technologie is een belangrijk onderwerp voor de regeringen die komen gaan, maar de kennis van politieke partijen viel de afgelopen jaren nog wel eens tegen. Voor iedereen die zich afvraagt wat de technologische plannen van de partijen precies zijn, is er nu de Technologie Kieswijzer.

Deze Kieswijzer is samengesteld door de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) en Het Nieuwe Kiezen. Hij behandelt onderwerpen als privacy en de bestrijding van desinformatie. De stemwijzer beslaat in totaal 17 vragen.

De stemhulp werkt niet door je stellingen te bieden, maar confronteert je met een probleem. Je kiest vervolgens uit vijf mogelijke oplossingen voor dat probleem.

Maar
Kiezen
Maar liefst 41 partijen willen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen

Toegankelijkheid

STT zegt toegankelijkheid hoog in het vaandel te hebben. De stichting heeft daarom ook een voorleesfunctie toegevoegd aan de stemwijzer. Per probleem kun je extra informatie opvragen.

In de aanloop naar de verkiezingen op 17 maart worden er steeds meer kieswijzers online gezet. Dat varieert van de klassieke Stemwijzer tot de Jongerenkieswijzer en de GGZ Kieswijzer.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook