Praat-app

Nepaccount Rutte op chatapp Clubhouse telt al 9000 volgers

17 februari 2021 10:59 Aangepast: 17 februari 2021 15:21
Premier Rutte

Een nepaccount met de naam Mark Rutte op de nieuwe praat-app Clubhouse is niet in het beheer van de VVD of de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Het nepaccount van Mark Rutte op de app Clubhouse telt momenteel 9200 volgers. De profielpagina heeft een link naar de website van het RIVM met actuele informatie over het coronavirus.

Het account volgt zelf maar één persoon: Tesla-baas Elon Musk. Op het account wordt beweerd dat Rutte donderdag een live-praatsessie houdt via Clubhouse.

Gerapporteerd

De VVD en de Rijksvoorlichtingsdienst hebben het account gerapporteerd bij het bedrijf achter Clubhouse, Alpha Exploration uit Californië.

De VVD beheert alleen accounts van Rutte op Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. De RVD is verantwoordelijk voor de communicatie van de minister-president.

Het nepaccount op Clubhouse Het nepaccount op Clubhouse

Live audiogesprekken 

Clubhouse is een app waarmee mensen kunnen meeluisteren en meepraten in groepsgesprekken. Vooralsnog werkt de app alleen op iPhones. Mensen kunnen alleen op uitnodiging van gebruikers een nieuw account aanmaken.

Elon Musk

Clubhouse kreeg er de afgelopen weken veel nieuwe gebruikers bij nadat Elon Musk ging meedoen aan live-gesprekken op de app. Musk heeft deze week de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd voor een gesprek via Clubhouse. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Praat-app Clubhouse belooft aanpassingen voor meer privacy

Lijsttrekkers D66 en GroenLinks actief

Lijsttrekkers van enkele politieke partijen hebben al accounts op Clubhouse. Zo heeft Sigrid Kaag (D66) iets minder dan driehonderd volgers, en Jesse Klaver (GroenLinks) iets meer dan honderd.  

Kaag organiseert zelf vrijdag een gesprek op Clubhouse, over thuiswerken, stress en hoe je daarmee omgaat. De stijl van het medium past bij Kaag, aldus een woordvoerder, omdat het een plek is "waar het om meer gaat dan de snelle quote, waar je wat langer kan doorpraten over een onderwerp, waar mensen makkelijk kunnen meepraten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Praat-app Clubhouse is een hit: wat is er bijzonder aan?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van